Vijf – houtsculptuur

Eerst is er de inspiratie,
daarna het verhaal.

Maar zo is het deze keer niet gegaan.
Dit is wat er gebeurde:

Babyboom-JanMostert
Little Iggdrasil – Jan Mostert

Nadat ik mijn inzending voor de Fantasy Strijd Brugge had verstuurd kwam ik in één van de galerietjes die Deventer rijk is een houtsculptuur van Jan Mostert tegen. Het stelde een boomstam voor waarin verschillende stadia van de menselijke foetus uitgesneden waren. Ik stond perplex. In mijn verhaal voor de Brugse schrijfwedstrijd liet ik het aan de lezer zelf over om er achter te komen wat er precies aan de hand was, dit houtsnijwerk beeldde de essentie perfect uit.

Toch kunnen ik en Jan Mostert elkaar onmogelijk beïnvloed hebben. De eerste versie van mijn verhaal dateert van een paar jaar terug en tijdens het schrijven van het definitieve slot zat ik aan de andere kant van Nederland, ver weg van het galerietje.

Ik denk dat dit soort dingen nog wel vaker gaan gebeuren.

Ondanks dat zijn kunstwerk en mijn verhaal dus eigenlijk niets met elkaar te maken hebben, staat Jan Mostert mij toe een foto van zijn houtsculptuur geheel vrijblijvend op mijn website te plaatsen. Ik ben hem daar zeer erkentelijk voor.

Zie meer van zijn werk op: www.janmostert.com

en voor wie het beeld een keer in het echt wil zien, bezoek
Galerie Van Blijkshof, Nieuwe Markt 30-31, Deventer.

>> Terug naar verhaal “Vijf”.