Zuidwaarts

De laatste weken was hij veel te druk in de weer geweest. Naast zijn drukke baan had hij echt tijd moeten zoeken om zijn vakantie te kunnen regelen. Het vinden van een geschikt hotelletje was al een crime, hij had gelukkig op tijd in de gaten dat zijn paspoort verlopen was en dat ook zijn koffer aan vervanging toe was. Waren zijn buren op de hoogte dat ze zijn planten water moesten geven? Hadden ze zijn sleutel? Had hij genoeg schone kleren ingepakt?
Gisterenavond had hij zich nog zorgen gemaakt over een opkomende hoofdpijn, maar nu aan het ontbijt realiseerde hij zich dat zelfs de kleine pijntjes die hij normaal voelde afwezig waren. Zelfs die eikel van een radiopresentator ontlokte hem nu een glimlach.

Toen hij de tafel afruimde betrapte hij zichzelf er op dat hij voor zich uit zat te neuriën.


Deze tekst is geschreven in het kader van de Januari Schrijfmaand, een korte schrijfcursus op Schrijven Online.
Zie hier de opdracht en de reacties.