Knagende vloek

Knagende Vloek - 20 VingersVoor wie ook eens wil proberen om samen met iemand anders een verhaal in elkaar te zetten hebben wij de volgende waarschuwing:
het is niet gemakkelijk om met z’n tweeën een verhaal te schrijven.

Wat begon als een schrijfoefening, waarbij ieder om de beurt een alinea schreef, groeide uit tot een verhaal dat we goed genoeg vonden om deel te laten nemen aan de 2013-editie van de Paul Harland Prijs. Op een gegeven moment hebben we zelfs ieder een aparte versie gemaakt om die later weer samen te voegen. Geloof ons, als je op die manier werkt ben je minimaal dubbel zo veel tijd kwijt, iets waar je, als je met een deadline zit, zeker rekening mee moet houden. En vergeet niet dat je na het ontvangen van de uitslag waarschijnlijk aan de hand van het juryrapport ook nog eens samen je verhaal wilt reviseren, want je hebt immers ook samen het verhaal geschreven.

Is dat de reden waarom het zo lang heeft geduurd voordat we ons verhaal online hebben gezet?
Nee.

We vonden dat ons verhaal ook een mooie kaft verdiende. Eén van ons maakte een opzet, de ander had zoiets van: ‘Leuk, maar met deze achtergrond ziet het er wel een beetje vlak uit. Zal ik eens iets proberen met wat meer kleur?’

En toen kwamen we ook nog op het idee om een voorwoord toe te voegen …

Het is niet gemakkelijk om met z’n tweeën een verhaal te schrijven,
maar het is wel ontzettend leuk, leerzaam en een regelrechte uitdaging.
Probeer het samen ook eens uit, al is het maar om het een keer gedaan te hebben.

Download hier de PDF-versie van “Knagende Vloek”.

Veel leesplezier,
20 Vingers