Spam

Spam is irritant.
Jammer genoeg bestaat er iets dat nog erger is en dat zijn de mailtjes die een spammer verstuurt via het adres van je beste vriend zonder dat deze daar weet van heeft.

Ik kreeg een e-mail van onze systeembeheerder. Onze systeembeheerder stuurt alleen mail als hij iets urgents te vertellen heeft, dus ik open het bericht meteen. Als hij in verband met onderhoud over een kwartier de server wil resetten, dan wil ik daarvan op de hoogte zijn.

Dat bleek dus helemaal niet het geval te zijn.

Iemand had via een slinkse weg zijn mailadres gekaapt, zodat het leek alsof niet één of andere internetpiraat, maar onze betrouwbare collega ons dit bericht stuurde. Normaliter verzendt onze systeembeheerder namelijk geen superaanbiedingreageersnel-IloveUklikme-mailtjes rond. En bovendien is zijn Nederlands een stuk beter.

Een vriend vertelde me later dat hij van zijn opa, van wie hij zeker wist dat die nog nooit een computer had aangeraakt, zo’n e-mail had gekregen. Het moet niet gekker worden. Straks krijg ik nog een mailtje van mijn hond.

Ik heb niet eens een hond.


Deze tekst is geschreven in het kader van de Januari Schrijfmaand, een korte schrijfcursus op Schrijven Online.
Zie hier de opdracht en de reacties.